Bildesøk
Prosjekt nr
Motta nyhetsbrev
Om «sett fra oven»

«Sett fra oven» er Norges første flyfotobokserie. Vi viser hvordan norske byer, bygder og kommuner tar seg ut fra lufta. Ved bruk av skråfoto og det beste fotoutstyret tilgjengelig for dette formålet i verden, har vi gitt nordmenn mange aha-opplevelser over hvordan hjemstedet deres tar seg ut fra fuglenes perspektiv. Luftfotografiene viser bebyggelse, anlegg, natur, fjell, fjord, vann, kulturminner og alt annet på bakken i kontraster og lys du sjelden ser. Og følges av interessante og utfyllende faktatekster. Vårt prosjekt er unikt i Europa.

Historien om flyfotobøkene «sett fra oven» er historien om to karer som ble kjent med hverandre gjennom en telefonsamtale, og som over noen kaffekopper senere kom på en idé de både hadde kapasitet til, og var «gærne» nok, til å utføre.

Den ene er flyfotograf og eier av fly. De andre er journalist. Resultatet er en bokserie som aldri tidligere er utgitt i Norge. I 2013 er det flere personer innvolvert i forskjellige bokprosjekter som Trond Opheimsbakken med Oslo sentrum og litt til, sett fra oven og Kjell Nyøygard med Jotunheimen sett fra oven. 

Flyfotobokserien er trykket i A4-format og på høykvalitetspapir. «Sett fra oven»-bøkene har derfor på kort tid blitt veldig populære. Serien tar sikte på å vise frem så mange byer, tettsteder, fjellområder og alt annet Norskt fra lufta. Slik har du aldri sett hjemstedet og landet ditt!

«sett fra oven»-teamet består av:


Lasse Tur
Fotograf  
Fra Oslo, bosatt på Nesøya. Er inne i sin 26. sesong som flyfotograf. Tidligere jobbet han i flere år som skolefotograf. Lasse gikk fotolinja ved Strømmen yrkesskole, men er arvelig belastet etter faren, som var fotograf Ulf Tur. Han er også utdannet bedriftsøkonom. Lasse eier eget fly og driver sin fotovirksomhet via selskapet Mapaid AS.

  
Oddmar Stenhaug 
Pilot


 

Fra Skedsmo. Oddmar er pensjonert politimann og tok flysertifikat for flere år siden for å ha noe å gjøre etter at politikarrieren var over. Oddmar har flydd siden 2001 og er «sett fra oven»-temaets svært så stødige pilot. Han er tidligere leder i Nedre Romerike Flyklubb. 

Har du synspunkt eller tilbakemeldinger, nøl ikke med å skrive noen ord til oss. Kanskje du har forslag til områder som burde fotograferes? Kanskje du vet om gode motiv? Eller har du bare ros eller ris? Skriv til oss!